Page banner

Walesinterrierit agilityssa

Agilityssa kilpailee useita walesinterriereitä ja ne ovatkin menestyneet lajissa erinomaisesti. Rotu on saavuttanut useita mitaleja MM-, PM- ja SM-tasolla monen yksilön hienojen suoritusten myötä.

Walesinterrierin luonne on omiaan agilityyn.. Se on toiminnanhaluinen ja temperamenttinen. Se rakastaa vauhtia ja on valmis yrittämään kykyjensä äärirajoilla. Fyysisiltä ominaisuuksiltaan se on voimakas, ketterä ja usein kykenevä tiukkoihin käännöksiin. Sitkeä työkoiran rakenne auttaa sitä kestämään vaativan lajin rasitukset ja useat walesinterrierit ovatkin kilpailleet melko iäkkäiksi asti. Jokapojan agilitypeli walesinterrieri ei ole, vaan ohjaajalla on oltava kykyä kouluttaa ja motivoida itsetietoista terrieriä oikein.

C.I.A Vicway Dirty Harry "Harry"

FI & SE AVA Vicway Look "Ruttu" - kuva Terhi Kaitila

FI AVA Vicway Euphoria "Riia" - kuva Jukka Pätynen

Kasvateistani suuri osa on kilpaillut agilityssa, kiitos aktiivisten ja ahkerien omistajiensa! Uranuurtajina voidaan mainita nartut

joiden ura alkoi jo 1990-luvun alkupuolella.

Melko pian tämän jälkeen parrasvaloihin nousi uros

ohjaajanaan Mika Mättö. Pari nähtiin vuosien kuluessa maajoukkueessa moneen otteeseen ja menestystä tuli myös MM-tasolla.

Agilityvalioita ovat kasvattamistani koirista

Kolmosluokassa, eli korkeimmassa taitoluokassa ovat kisanneet myös:

Melko monta taitavaa koiraa!


Historian havinaa... Pääosin Vicway-waleseista koostuneet vuoden 1999 Agirotu-joukkueet sijoittuivat hienosti kolmannelle ja seitsemännelle sijalle 68 joukkueen kilpailussa. Kuva: Agility Sport Bulletin.Sari Mäkelä, Vantaa, Finland | vicway.kennel at gmail.com | +358 40 558 8800 (iltaisin tai viikonloppuisin)